Σελίδες

Δευτέρα 8 Ιουλίου 2024

Υπόθεση εκβιασμών - Ανακοίνωση Δήμου Αθηναίων: Τίθενται σε άμεσα σε αργία οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι

Ανακοίνωση για τη σύλληψη των 9 δημοτικών αστυνομικών και διοικητικών υπαλλήλων αναφορικά με την υπόθεση εκβίασης καταστηματαρχών, εξέδωσε ο Δήμος Αθηναίων.

Υπενθυμίζεται ότι στην υπόθεση φαίνεται ότι εκτός από διοικητικοί υπάλληλοι, να εμπλέκεται και τμηματάρχης της δημοτικής αστυνομίας και άλλοι δημοτικοί αστυνομικοί.

Σε αυτήν τονίζει ότι η Δημοτική αρχή επιδεικνύει μηδενική ανοχή στη διαφθορά, καθώς και ότι  δήμος συνεργάσθηκε με τις αρχές για τη σύλληψή της.

Στην ανακοίνωση, επισημαίνεται ότι εν λόγω υπάλληλοι, οι οποίο τίθενται σε αργία, δρούσαν τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, δηλαδή επί θητείας Κώστα Μπακογιάννη.

► Η σχετική ανακοίνωση του δήμου Αθηναίων :

Μηδενική ανοχή στη διαφθορά

Αναφορικά με την εξάρθρωση εγκληματικής οργάνωσης στην οποία συμμετείχαν δημοτικοί υπάλληλοι, με δράση τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, ξεκαθαρίζουμε ότι η Δημοτική αρχή του Δήμου Αθηναίων επιδεικνύει μηδενική ανοχή σε φαινόμενα διαφθοράς και στη δράση εγκληματικών κυκλωμάτων. Γι’ αυτό, όλο το προηγούμενο διάστημα συνεργάστηκε με τις αρμόδιες αρχές και συνεχίζει να υποστηρίζει το έργο τους με όποιον τρόπο κρίνεται αναγκαίος για την ταχύτερη διαλεύκανση της υπόθεσης. Εξυπακούεται ότι όλοι οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι τίθενται αμέσως σε αργία ενώ θα προχωρήσουν ταυτόχρονα όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου.

www.cityofathens.gr